Hakkari Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunda Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Hakkari Ceza ve İnfaz kurumunda müftülüğümüzce düzenlenen Kutlu Doğum Programına Cumhuriyet Savcısı Serkan Özden, İl Müftümüz M.Feysal Geylani, Kurum 2. Müdürü (Müdür Vekili) Recep Akyazı, cezaevi vaizi Yılmaz Önal ve kimi personel, kimi tutuklu, kimi hükümlü onlarca insanımız  katıldı.

18 Nisan 2016 Pazartesi günü Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, müftülük ilahi gurubunun ilahi dinletisi ve il müftümüz Geylani’nin konuşmaları ile devam etti. İl müftümüz Geylani yaptığı konuşmada özetle; “İslam medeniyetinin tevhid ve vahdet medeniyeti olduğunu, tevhid ve vahdetin insanları birleştirdiğini, doğu-batı, kuzey güney diye bölmediğini, ırkındın, renginden, yaşadığı yerden dolayı insanları  ötekileştirmediğini, İslam dini mensuplarını kardeş olarak gördüğünü söyledikten sonra böyle bir dine mensup olmalarından dolayı Allah’a şükür etmemiz gerektiğini" ifade etti.

Adalet Bakanlığı ile Başkanlığımız arasında yapılan işbirliği neticesinde 31 Mart 2016 tarihinde ceza evinde kalan mahkum ve tutuklular arasında yapılan “Dini Bilgiler Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Cumhuriyet savcısı Serkan Özden, il müftümüz M.Feysal Geylani ve Kurum Müdür vekili Recep Akyazı tarafından;  birinciye 3 çeyrek, ikinciye 2 çeyrek, üçüncüye 1 çeyrek altın, 4-10 arası dereceye girenlere de dini konulu kitaplar hediye edildikten sonra program sona erdi.