Çukurca ilçesi  Ahmed-i Hani Konferans salonunda düzenlenen Kutlu Doğum konferansı  yoğun ilgiye sahne oldu.

13 Nisan 2016 Çarşamba günü gerçekleştirilen konferans programına ilçe kaymakamı Mehmet Mut askeri ve mülk-i erkan, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilçe müftüsü Zafer Güneş’in açılış konuşmaları ve ilahi dinletisi ile devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Candan’ın “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım” konulu konferansının ardından il müftümüz Geylani Müslümanların birliği, beraberliği, zulümden kurtuluşları ve İslam’a sımsıkı sarılmaları için dua ve niyaz bulundu.

Konferansın sonunda; katılımcıların tamamına etli pilav ve ayran ikramı yapıldı. Vatandaşlara dağıtılan canlı gül ve kitap vatandaşların memnuniyetine sebep oldu.