Şemdinli / Derecikte Kutlu Doğum muhteşem bir programla idrak edildi.

2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası  10.04.2016 Pazar günü saat 13:30 Şemdinli ilçesi  Derecik Beldesi İMKB Lisesi bahçesinde yoğun bir katılımla kutlandı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa İlçe Müftüsü Muhammed Değirmenci, belde Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya,  Şemdinli merkez ve köy İmamları ile yoğun bir halk kitlesi katıldı.

Programda söz alan ilçe müftüsü Değirmenci, tevhid konusunda yaptığı konuşmasında ''Farklılıklarımız tevhid ve vahdete mani değildir. Asıl olan birlik, beraberlik ve vahdettir. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.v) hadisi şeriflerinde müminleri bir vücuda benzetmektedir" dedi.

Program;  okul ve Kur'an kursu öğrencileri tarafından okunan ilahiler ardından sona erdi.

Programa olan yoğun ilgi ilçe müftülüğü yetkililerince memnuniyetle karşılandığı gibi, belde sakinleri de beldelerinde böylesi programların sürekli düzenlenmesi temennisinde bulundular.

Haber : Hakkari İl Müftülüğü                   Tlf : 438 211 6002                       Faks : 211 2373