İlimiz merkez Durankaya beldesinde açık havada yüzlerce kişinin katılımı ile kutlu doğum programı düzenlendi.

İl müftümüz M.Feysal Geylani, belde belediye başkanı Fatih Keskin, Hakkari Üniversitesi Sekreteri araştırmacı yazan Halil Atalay’ın iştirak ettiği programa belde halkı yoğun ilgi gösterdi.

19 Nisan 2016 Salı günü Yeni Mahallede bulunan belediye binasının önündeki açık alanda düzenlenen program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Hakkari İl Müftüsü M. Feysal Geylani ile  Hakkari Üniversitesi sekreteri Araştırmacı Yazar Halil Atalay, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarında “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım.” konusunu, ayet ve hadisler ışığında sahabe hayatından örnekler sunarak takdim ettiler.

Belde imam-hatiplerinden oluşturulan ilahi gurubunun dile getirdiği mevlit ve ilahiler katılımcıların duygulu dakikalar geçirmelerine vesile oldu.

Hafta münasebetiyle düzenlenen Kuran-ı Kerimi güzel okuma  yarışmasında dereceye giren öğrencilere değişik hediyeleri verildikten sonra yapılan dua ile program sona erdi..

Düzenlenen etkinlik ile program sonunda katılımcıların tamamına dağıtılan dini konulu kitaplar memnuniyet yarattı.