2016 yılı kutlu doğum haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde il müftümüz M.Feysal Geylani din görevlileri ile bir araya geldi.

12 Nisan 2016 tarihinde merkez Hacı Sait camiinde  gerçekleşen buluşma Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Allah’a hamdu senadan sonra konuşmasına başlayan il müftüsü Geylani; “Sevgililer sevgilisinin kutlu doğum haftasına bizleri yeniden ulaştıran Yüce Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. O Yüce insanı  anmayı, anlatmayı ve anlamayı bir hafta içerisine sığdırmak elbet teki mümkün değildir. Ancak  haftanın, bu konuda diğer gün ve haftalardan farklı geçmesi için elimizden geldiği kadar etkinlikler düzenlememiz, halkla iç içe olmamız, müslüman toplumunun birlik ve beraberliği için çalışmalar yapmamız gerekmektedir. Bilindiği üzere bu yıl Başkanlığımızca “Hz. Muhammed,  Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım” konusu tema olarak belirlenmiştir. Bizler görevli olduğumuz mahallerde konuyla alakalı etkinlikler düzenleyerek halkın katılımını sağlamalıyız.  Milletimizin, memleketimizin sağlık ve selameti ile birlik ve dirliği için üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmeliyiz. Müslüman toplumunda akan kardeş kanının durması ile zülüm altında ezilen kardeşlerimizin kurtuluşu  için dua ve niyazlarda bulunmalıyız. Bu konuda yapacağınız etkinliklerin faydalı geçeceğine, Müslümanlar arasında kaynaşmaya vesile  olacağına olan inancım tamdır.” Dedi.

Hafta münasebetiyle yapılacak etkinliklerle ilgili cami görevlilerinin görüş ve önerileri alındıktan sonra toplantı sona erdi.

Akabinde Kur'an Kursu öğreticileri ile Hacı Sait Camii toplantı salonunda bir araya gelen il müftümüz Geylani, hafta münasebetiyle kurslarda yapılacak etkinlikler hakkında öğreticilerle görüş alış-verişinde bulundu.